Feketeribizli-bor

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 liter
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
300 dkg fekete ribiszke
160 dkg kristálycukor
40 dl víz

Elkészítés:

Száraz bor készítése:

1. Az összezúzott gyümölcsöt 4-5 napig előerjesztjük és utána kipréseljük. Minden liter tiszta lére 2 liter vizet és 25 dkg cukrot számítunk.

2. A vizet a visszamaradt törkölyre öntjük, jól összekeverjük és kipréseljük. A cukormennyiség egyharmadát feloldjuk benne, és a tiszta léhez öntjük.

3. A maradék egyharmadot a kezdeti erjedési szakasz végén, kevés lében feloldva adjuk a borhoz. Kiváló minőségű asztali bor lesz belőle.

Édes csemegebor készítése:

1. 3 kg megmosott, leszemezett, összezúzott gyümölcshöz 25 dkg cukrot és 1,5 liter vizet adunk, és felforraljuk.

2. Miután kihűlt, hozzáadunk 3 dkg élesztőt, összekeverjük, letakarva 24 órát állni hagyjuk, majd kipréseljük.

3. A tiszta lét felhígítjuk 1,5 liter vízben feloldott cukorral, és kotyogóval ellátott üvegben hagyjuk kiforrni.

A C-vitaminban rendkívül gazdag gyógybor nemcsak egészséges, de csodálatos bíborvörös a színe. Más, kevésbé tetszetős vörösborokat meg lehet festeni kevés feketeribizli-lével, ugyanakkor a vitamintartalmukat is növeli.

Feketeribizli-bor
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 19270 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Kép nélkül
Feketeribizli-bor
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
recept beküldése