Szőlős, zsályás borjú

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szőlős, zsályás borjú
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet borjúhús
16 szem félbevágott, kimagozott szőlő
1 evőkanál liszt
6 szelet 120 dkg-os, darabolt pármai sonka
2 evőkanál vaj
6 evőkanál zöldségleves
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zsályaleveleket a pármai sonkával feltekerjük. A zsályás tekercseket fogpiszkálóval a hússzeletekhez rögzítjük. Sózzuk, borsozzuk.

2. A vajat és az olajat egy nagy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük, és a tekercseket sonkás oldalukkal lefelé 2 percig pirítjuk, majd megfordítva a borjúhúsos oldalt 2-3 percig sütjük. Szűrőkanállal kiszedjük, félrerakjuk, melegen tartjuk.

3. A szőlőszemeket az olajos vajon 2 percig pároljuk. Felöntjük zöldséglevessel, s belekeverjük a lisztet. Állandó keverés mellett, közepes tűzön 2-3 perc alatt besűrítjük.

4. A húst a szószba rakjuk, és még 2 percig együtt főzzük. A húst tálalóedényre rakjuk, és a szósszal leöntjük. Forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Szőlős, zsályás borjú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1864 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Szőlős, zsályás borjú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
bevásárlólista