Borjútekercs radicchióval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borjútekercs radicchióval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet borjúhús
1 kis fej finomra vágva radicchio saláta
12 és fél dkg vékonyra szeletelt fontina sajt
vagy
12 és fél dkg vékonyra szeletelt cheddar sajt
7 és fél dkg liszt
4 evőkanál vaj
6 evőkanál vörösbor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. A hússzeletekre radicchio- és sajtcsíkokat helyezünk.

2. A húst feltekerjük, mindkét végén hegyes fogpiszkálóval rögzítjük.

3. A hústekercset lisztbe forgatjuk. A vajat egy serpenyőben közepes tűzön felolvasztjuk, a hústekercseket gyakran forgatva 3-4 perc alatt barnára pirítjuk.

4. A vörösborral meglocsoljuk, és alacsony hőfokon még 7-10 percig puhítjuk. Tálalás előtt saját szaftjával leöntjük. Forrón kínáljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjútekercs radicchióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1809 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Borjútekercs radicchióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
recepttár