Ribizlibor

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Kép nélkül
Eljárások: préselés, szűrés
Adag: 1 adag (10-12 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
240 dkg kristálycukor
600 dkg érett fekete ribiszke
80 dl víz

Elkészítés:

1. A ribizlit megmossuk, alaposan lecsurgatjuk és összezúzzuk. Leszemezni nem szükséges. 24 óra állás után kipréseljük, és a visszamaradt törkölyre öntjük a vizet.

2. Újabb 24 óra múltán leszűrjük és kipréseljük, majd összeöntjük a tiszta gyümölcslével.

3. A cukrot ezúttal is 3 részletben, a ribizlilében feloldva adagoljuk a borhoz.

Ha csemegebort akarunk készíteni, akkor minden liter hígítatlan léhez 75 dkg cukrot számítunk. A továbbiakban ugyanaz az eljárás, mint a gyümölcsboroknál általában. A ribizlibor sokáig eltartható, három év után a legfinomabb.

Ribizlibor
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 19675 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Kép nélkül
Ribizlibor
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj