Sült tenger gyümölcsei citrommal

Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg konyhakész fésűkagyló
25 dkg konyhakész garnélarák
7 és fél dkg liszt
4 evőkanál száraz fehérbor
3 db szétválasztott tojás
1 evőkanál finomra vágva zsálya
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
1 db cikkekre vágott citrom
A sütéshez:
5 dl olaj

Elkészítés:

1. A lisztet a tojások sárgájával, a borral és a zsályával simává keverjük, majd sózzuk, borsozzuk.

2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.

3. Az olajat közepes tűzön felmelegítjük. A párizsiasan elkészített masszába mártogatjuk a kagylót és a rákot, s adagonként 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. Papírtörülközőn leitatjuk. Citromgerezdekkel díszítve forrón tálaljuk.

Sült tenger gyümölcsei citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1436 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Sült tenger gyümölcsei citrommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
twitter