Gnocchi kagylóval és sült cukkinivel

| Gnocchi kagylóval receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Gnocchi kagylóval és sült cukkinivel
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagy vékonyra szeletelt cukkini
100 dkg héjas kagyló
100 dkg készen vásárolt burgonyagnocchi
1 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sütéshez:
2 és fél dl olaj

Elkészítés:

1. A kagylót az összenyomott, de egyben hagyott fokhagymás borban magas hőfokon 5-10 percig főzzük, amíg a héja kinyílik. A zárt héjúakat ki kell dobni, mert nem friss. A kagylóhús többségét a héjából kiszedjük. De hagyunk néhány kinyílt darabot is, amelyben benne van a kagylóhús, hiszen az ételünk így dekoratívabb lesz.

2. A hosszában vékonyra szeletelt cukkinit lisztben megforgatjuk, az olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük és papírtörlőn lecsöpögtetjük.

3. A gnocchit sós, forró vízben kifőzzük, akkor van készen, ha a gombóckák (vagy nudlik) feljönnek a víz felszínére. A gnocchit szűrőkanállal a kagylókra szedjük. Sózzuk, borsozzuk és a sült cukkini-szeletekkel beborítjuk. Rászórjuk a petrezselymet és azonnal tálaljuk.

Gnocchi kagylóval és sült cukkinivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1065 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Gnocchi kagylóval és sült cukkinivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
facebook