Csirkés, borsós rizs

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkés, borsós rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kicsontozott, lebőrözött csirkemell
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
10 szem kimagozott, szeletelt fekete olívabogyó
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db friss, kimagozott piros chilipaprika
1 db kimagozott, finomra vágva piros húsú kaliforniai paprika
1 és ¼ dl száraz fehérbor
6 és ¼ dl csirkehúsleves
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajon, közepes tűzön megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát.

2. Hozzáadjuk a finomra vágott csilipaprikát, a kaliforniai paprikát és a csirkemell-csíkokat. 5 percig együtt pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a rizst és kevergetve 2 percig pirítjuk. Beleöntjük a bort.

4. Amikor elpárolgott, hozzáöntjük a levest. Sózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Letakarva alacsony hőfokon 10 percig főzzük.

5. Belekeverjük a borsót, az olívabogyót és a petrezselymet. Még 5 percig főzzük és forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Csirkés, borsós rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1732 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Csirkés, borsós rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
lexikon