Rizssaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizssaláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db szeletelt koktélparadicsom
3 dkg tépett salátalevél
12 és fél dkg kockára vágott sonka
12 és fél dkg kemény, kockára vágott füstölt sajt
12 és fél dkg kockára vágott mozzarella sajt
1 db finomra vágva zellerszár
1 db citrom leve
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 ág levélkékre szedett, összetépkedett bazsalikom
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 evőkanál kapribogyó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A rizst sós, forró vízben 15 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük és folyó hideg víz alatt lehűtjük, majd újra leszűrjük és félrerakjuk.

2. A petrezselymet, a salátalevelet, a bazsalikomot és a fokhagymát az olajjal meg a citromlével összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. A durvára vágott savanyított zöldségeket, a negyedelt gyöngyhagymát, a lemosott, lecsepegtetett kapribogyót, a sonkát, a mozzarellát, a füstölt sajt-kockákat, a koktélparadicsomot és a zellert a lehűtött rizsbe keverjük. A petrezselymes dresszinggel meghintve azonnal tálaljuk.

Rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2762 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Rizssaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
hírlevél