Paradicsomos, kukoricás rizs

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paradicsomos, kukoricás rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg félbevágott koktélparadicsom
40 dkg előfőzött barna rizs
12 db konzerv bébikukorica
3 evőkanál összevágott snidling
1 db kimagozott, finomra vágva zöld húsú kaliforniai paprika
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágva hagyma
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
½ teáskanál cayenne-bors
1 teáskanál pirospaprika
9 dkg kockára vágott baconszalonna
vagy
9 dkg kockára vágott pancetta

Elkészítés:

1. A nyers bébikukoricát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük. A kukoricát, a koktélparadicsomot, a kaliforniai paprikát és a pancettát az olaj felén 5 perc alatt összepirítjuk. A sült zöldségeket és a szalonnát szűrőkanállal kiszedjük és félrerakjuk.

2. A visszamaradt olajhoz hozzáöntjük a maradék 2 kanál olajat, és rajta a hagymát és a fokhagymát közepes tűzön megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a Cayenne-borsot és a pirospaprikát. Beleszórjuk a rizst, és a hagymás alapon 2 percig pirítjuk.

3. Felöntjük a levessel. Lefedjük, és alacsony hőfokon 15 perc alatt készre főzzük. Hozzáadjuk a félrerakott kukoricás keveréket és összekeverjük.

Snidlinggel díszítve azonnal tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Paradicsomos, kukoricás rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2436 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Paradicsomos, kukoricás rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
könyvek