Basmati rizs paradicsommal és rákkal
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Három evőkanál olajra szórjuk a rizst, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a kakukkfű felét és a babérlevelet. Felöntjük a forró vízzel és megsózzuk. Lefedjük, és közepes tűzön 15 perc alatt puhára főzzük. Félrerakjuk.
2. A grillsütőt magas hőfokra melegítjük. A rákot és a paradicsomot (vágott felével lefelé) sütőlemezre helyezzük. Rászórjuk a maradék kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, 3 evőkanál olajjal megcsepegtetjük, és 3-5 perc alatt megsütjük.
3. A sült rákot és paradicsomot a főtt rizsre rakjuk. A maradék olajjal meglocsoljuk. Borsozzuk és azonnal tálaljuk.
Száraz, testes vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.