Grillezett szardínia pestóval
Elkészítési idő:
10 perc
Munkaidő: 5 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint bazsalikomlevél
Elkészítés:
1. A grillsütőt vagy a teflonos grillserpenyőt előmelegítjük.
2. A friss szardíniát sózzuk, borsozzuk, és oldalanként 2-3 percig sütjük.
2. A pestót tálra kanalazzuk, a sült szardíniát ráhelyezzük, és bazsalikomlevéllel díszítjük. Azonnal tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Pestó

1.25 dl extraszűz olívaolaj
1 evőkanál tisztított fenyőmag
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 csomó friss bazsalikom
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
1. A bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymát az olajat és a sót összemixeljük.
2. Belekeverjük a reszelt sajtot.