Kagyló cukkinis, citromos szósszal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kagyló cukkinis, citromos szósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg tisztított kagyló
2 db vékonyra szeletelt cukkini
2 db citrom leve
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 ág kakukkfű
3 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 és ¼ dl száraz fehérbor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olaj felét magas hőfokra melegítjük, belerakjuk a kagylót, a babérlevelet és a kakukkfüvet. 5-10 percig forraljuk, amíg a kagylók kinyílnak. Amelyik nem nyílik ki, ki kell dobni, mert nem friss.

2. A kagylókat a léből szűrőkanállal kiszedjük. Két evőkanál kagylós levet félrerakunk, majd finom szűrőn átszűrjük.

3. A fokhagymát a maradék olajon, közepes hőfokon megpirítjuk, hozzáadjuk a cukkinit, és 5 percig pároljuk. Felöntjük a borral, a citromlével és a kagyló levével.

4. A liszttel 5 perc alatt besűrítjük, és sózzuk. A kagylókat tálra rakjuk. A cukkinis szószt rákanalazzuk. Petrezselyemmel megszórjuk. Forrón tálaljuk.

Kagyló cukkinis, citromos szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1512 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Kagyló cukkinis, citromos szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
google+