Tengerihal-nyárs ánizsos tejszínnel

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tengerihal-nyárs ánizsos tejszínnel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 nagyobb garnélarák
50 dkg darabolt tonhal
2 és fél dl tejszín
1 evőkanál ánizslikőr
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 db citrom reszelt héja
1 db citrom leve
1 csipet pirospaprika
2 evőkanál finomra vágva kapor
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint főtt basmati rizs

Elkészítés:

1. Két evőkanál olajat, a citrom reszelt héját és 1 evőkanál citromlevet összekeverünk, és sózzuk, borsozzuk. A rákot és a tonhaldarabokat felváltva nyársra húzzuk. A citromos, olajos keverékkel megcsöpögtetjük.

2. A tejszínt, az ánizslikőrt, a maradék citromlevet, az olajat, csipetnyi pirospaprikát és a kaprot alaposan összekeverjük, majd sózzuk, borsozzuk.

3. A grillsütőt vagy teflonos grillserpenyőt előmelegítjük. A nyársakat 5 perc alatt, gyakran forgatva, megsütjük. Tálra rakjuk, a szószt a nyársakra kanalazzuk, és főtt, forró basmati rizzsel tálaljuk.

Tengerihal-nyárs ánizsos tejszínnel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1384 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Tengerihal-nyárs ánizsos tejszínnel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
hírlevél