Zöldfűszeres sügér sáfrányszósszal



Elkészítés:
1. Egy evőkanál vajat alacsony hőfokon felolvasztunk, hozzáadjuk a kukoricalisztet, felöntjük a tej felével, és 2 percig, állandóan kevergetve csomómentessé főzzük.
2. Felöntjük a maradék tejjel, belekeverjük a tojássárgáját és a sáfrányt. Két percig sűrítjük, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Az összevágott fűszereket tálcára szórjuk, és a halakat beleforgatjuk. A maradék vajon és olajon, közepes hőfokon az összenyomott, de egyben hagyott fokhagymát megpároljuk, a filéket oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd a fokhagymát kidobjuk belőle.
4. A sáfrányszószt tálra kanalazzuk, a halfiléket rárakjuk. Rozmaringággal díszítve forrón tálaljuk.