Borsós, szalonnás rizottó

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borsós, szalonnás rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg rizottórizs
9 dkg szeletelt pancetta
vagy
9 dkg szeletelt baconszalonna
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
1 gerezd finomra vágva fokhagyma
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 evőkanál vaj
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Az olajon, közepes tűzön a hagyma felét, a fokhagymát és a petrezselymet a szalonnaszeletekkel együtt megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a zöldborsót és 4 percig együtt főzzük, majd félrerakjuk. A felolvasztott vajon a maradék hagymát megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst és kevergetve 2 percig pirítjuk.

3. Állandó kevergetés mellett, decinként, a rizshez öntjük a levest, amíg a rizs 15-18 perc alatt puhára fő.

4. Belekeverjük a zöldborsós, illetve szalonnás keveréket, és 1 percig még együtt főzzük. Parmezánnal megszórva forrón tálaljuk.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Borsós, szalonnás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2246 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Borsós, szalonnás rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
bevásárlólista