Citromos, tojásos tésztasaláta



Elkészítés:
1. A hagymát, a pirospaprikát, az olajat és a citromhéjat a borban, alacsony hőfokon addig pároljuk, míg a bor mennyisége a felére csökken.
2. A tojásokat 7 perc alatt keményre főzzük. Leszűrjük, hideg vízben lehűtjük és meghámozzuk. Az egyik tojás sárgáját finomra aprítjuk, az egész tojást és a tojás fehérjét durvára vágjuk.
3. A tésztát sós, forró vízben haraphatóra főzzük, majd leszűrjük, és hideg víz alatt lehűtjük és alaposan lecsöpögtetjük. Nagy tálalóedényre rakjuk, ráöntjük a mártást, hozzáadjuk a durvára vágott tojásokat, a kaviárt, a snidlinget és a kaprot. Összekeverjük, és a finomra vágott tojássárgájával és kevés pirospaprikával megszórva tálaljuk.