Zöldség-mártogatós
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
igény szerint hideg víz
igény szerint forró víz
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. A joghurtot a reszelt uborkával összekeverjük, sózzuk és hozzáadjuk az édesköményleveleket és összekeverjük.
2. A bazsalikomot és a petrezselymet forró vízben 3 percig pároljuk. Lecsöpögtetjük, hideg vízben kihűtjük, majd 3 evőkanál olajjal robotgépben pépesítjük, majd sózzuk.
3. A maradék olajhoz csöpögtetjük a citromlevet, megsózzuk, borsozzuk, és alaposan felverjük. Az édesköményt, a retket, a cikóriát, az újhagymát, a kaliforniai paprikákat, a sárgarépát, a zellert és a koktélparadicsomot tálra helyezzük, és a mártogatós szószokat így kínáljuk.