Tésztakosárka pestóval
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 5 főre
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A tálaláshoz:
ízlés szerint bazsalikomlevél
Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 6-os fokozat). A tésztakosárkákat 10 percig sütőlemezen sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
2. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és 3-5 perc alatt megpároljuk benne a póréhagymát.
3. A tojásokat és a tejet összekeverjük, a póréhagymához öntjük, és 2-3 perc alatt, állandóan kevergetve megsütjük.
4. A keveréket a kosárkákba kanalazzuk, és 1-1 kanálnyi pestót teszünk a tetejére. Fenyőmaggal és bazsalikomlevéllel díszítve azonnal tálaljuk.