Sajtos, olívás paradicsom
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 7 főre
vagy
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint bazsalikomlevél
Elkészítés:
1. A felvágott paradicsomokat megsózzuk, 5 percre papírtörlőre rakjuk, hogy a levét kiengedje.
2. A fekete és a zöld olívát 4 evőkanál olajjal pépesre keverjük. Tálba rakjuk és hozzáadjuk a maradék olajat.
3. A fenyőmagot világosbarnára pirítjuk. A piros és a zöld paradicsomszeleteket váltakozva tányérra rakjuk.
4. Ráöntjük az olívás szószt, majd rászórjuk a reszelt sajtot és meghintjük a fenyőmaggal. Sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.