Sajtos, olívás paradicsom

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos, olívás paradicsom
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg kimagozott zöld olívabogyó
10 dkg kimagozott fekete olívabogyó
12 nagyobb karikára vágott zöldparadicsom
12 nagyobb érett, karikára vágott paradicsom
13 és fél dkg fenyőmag
6 teáskanál finomra vágva snidling
21 evőkanál extraszűz olívaolaj
37 és fél dkg reszelt parmezán sajt
vagy
37 és fél dkg reszelt pecorino sajt
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A felvágott paradicsomokat megsózzuk, 5 percre papírtörlőre rakjuk, hogy a levét kiengedje.

2. A fekete és a zöld olívát 4 evőkanál olajjal pépesre keverjük. Tálba rakjuk és hozzáadjuk a maradék olajat.

3. A fenyőmagot világosbarnára pirítjuk. A piros és a zöld paradicsomszeleteket váltakozva tányérra rakjuk.

4. Ráöntjük az olívás szószt, majd rászórjuk a reszelt sajtot és meghintjük a fenyőmaggal. Sózzuk, borsozzuk és azonnal tálaljuk.

Sajtos, olívás paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2029 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Sajtos, olívás paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
tippek, fortélyok