Hosszútészta vegetáriánus szósszal



Elkészítés:
1. Az olaj felén, közepes tűzön, a hagymát és a összenyomott, de egyben hagyott fokhagymát megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk a cukkinit, a sárgarépát, a kaliforniai paprikát és az összetépkedett bazsalikomlevelet, majd 2-3 percig együtt pároljuk.
3. Hozzáadjuk a paradicsomot, letakarjuk, és 10 percig főzzük. A fokhagymát a párolt zöldségekből kidobjuk. Sózzuk, borsozzuk.
4. A tésztát sós, forró vízben haraphatóra (al dente) főzzük, leszűrjük, és a szószra borítjuk.
5. Összekeverjük, majd közepes tűzön 1 percig még együtt főzzük. Petrezselyemmel megszórjuk és a maradék olajjal meglocsoljuk, majd a bazsalikomlevéllel díszítve azonnal, forrón tálaljuk.