Sajtropogós

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtropogós
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
25 dkg frissen reszelt cheddar sajt
vagy
25 dkg frissen reszelt gruyere sajt
10 dkg liszt
12 és fél dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sütéshez:
5 dl olaj

Elkészítés:

1. Három tojásfehérjét egy csipet sóval felverünk.

2. A sajtokat beleforgatjuk, majd hozzáadjuk a liszt felét. Sózzuk, borsozzuk, és diónyi golyókat formálunk belőle.

3. Az 1 tojást és a megmaradt 1 tojássárgáját felverjük. A golyókat először a maradék lisztbe, aztán a tojássárgájába, majd a zsemlemorzsába forgatjuk, és a felmelegített olajban 4-5 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírtörlőn leszárítjuk és forrón tálaljuk.

Sajtropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3476 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Sajtropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
bevásárlólista