Pikáns felfújt

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pikáns felfújt
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ csomag képviselőfánkpor
A hagyma és tojás töltelékhez:
22 és fél dkg lágy kecskesajt
1 és ¼ nagyobb fej finomra vágva hagyma
5 evőkanál húsleves
2 és fél db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A ricotta és sonka töltelékhez:
11 és ¼ dkg apróra vágott sonka
15 ⅔ dkg ricotta
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A sajt töltelékhez:
15 ⅔ dkg mascarpone
vagy
15 ⅔ dkg krémsajt
15 ⅔ dkg lágy, morzsolt kéksajt
vagy
15 ⅔ dkg morzsolt gorgonzola sajt
1 és ¼ evőkanál tej
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A sajtos töltelékhez összekeverjük a krémsajtot és a morzsolt gorgonzolát, ha kell, tejjel lágyítjuk, és sózzuk, borsozzuk.

2. A hagymás töltelékhez a húslevesben 5 perc alatt megpároljuk a hagymát, hozzákeverjük a tojást és a krémsajtot, majd sózzuk, borsozzuk.

3. A ricottás töltelékhez összekeverjük a ricottát és a sonkát, majd sózzuk, borsozzuk.

4. A töltelékekből golyókat formálunk, a készen kapható tésztaporba vagy az otthon készített tojásos, párizsias lisztbe forgatjuk. A golyócskákat bő, forró olajban kisütjük.

5. Mini képviselőfánkokat készen is tudunk vásárolni. Ezeket egyszerűen kettévágjuk, megtöltjük a megadott töltelékekkel, de ugyanezt megtehetjük az otthon elkészített képviselőfánkkal is.

Alaplé hiányában leveskockával is készíthetjük.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Égetett tészta

Égetett tészta
5 dkg kockára vágott vaj
7.5 dkg liszt
2 db tojás
2 teáskanál kristálycukor
1.2 dl víz
1 csipet

1. A lisztet zsírpapírra szitáljuk. 1,2 dl vizet a vajjal, a sóval és a cukorral mély serpenyőbe tesszük. Felforrósítjuk, majd amikor a folyadék forrni kezd, lehúzzuk a tűzről és beleszórjuk a lisztet (1. kép).

2. Fakanállal alaposan kikeverjük. Visszatesszük a tűzre, addig kavargatjuk, míg a massza sima golyóvá áll össze és elválik az edény falától (2. kép).

3. Levesszük a tűzről, áttesszük egy keverőtálba. A tojásokat külön edényben összehabarjuk, és apránként, a fakanállal beledolgozzuk a tésztába (3. kép).

4. A kész tészta nyúlós, sima és fényes (4. kép).

A megadott mennyiségekből kb. 40 dkg tésztát kapunk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Pikáns felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1985 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Pikáns felfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
vegetáriánus ételek