Kecskesajtos falatkák
Elkészítési idő:
25 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A grillsütőt vagy sütőt előmelegítjük. A kenyereket kerek süteményszaggatóval kiszúrjuk. Felszeleteljük a rúd alakú kecskesajtot.
2. A kenyérkarikákat a grillben vagy a sütőben arany-barnára sütjük. A parmezánt és a zsemlemorzsát összekeverjük.
3. A sajtkarikákat a felvert tojásba mártjuk, majd megforgatjuk a sajtos zsemlemorzsában.
4. A pirított kenyereket olajozott sütőlemezre tesszük. A tetejére helyezzük a panírozott sajtkarikákat, és 5-7 perc alatt aranyszínűre sütjük, ha szükséges, sózzuk. A sajtropogóst salátakeverékkel bélelt tálra helyezzük és azonnal tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.