Sonka almával és sajttal
Elkészítési idő:
10 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4-6 főre
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint frissen őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
1. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékony szeletekre vágjuk és tálra rakjuk.
2. A citrom feléhez kevés hideg vizet adunk és az almákra spricceljük.
3. A maradék citromlevet és az olajat összekeverjük, megsózzuk, borsozzuk.
4. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a kaprot, majd összekeverjük.
5. Az almaszeleteket papírtörlőn leszárítjuk. A sonkaszeleteket tányérra rakjuk, beborítjuk az almaszeletekkel és a zellerrel. Parmezánforgáccsal megszórjuk, szegfűszeggel és a dresszinggel ízesítjük. Azonnal tálaljuk.