Spiráltészta babbal és pestóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spiráltészta babbal és pestóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg lecsepegtetett konzerv vörösbab
50 dkg orsótészta
vagy
50 dkg fusilli
vagy
50 dkg csavart tészta
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
5 dkg tört dió
15 dkg darabolt zöldbab
15 dkg friss zöldborsó
vagy
A pestó:
1 csomó friss bazsalikom
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál tisztított fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. Sós vizet forralunk, beletesszük a kis darabokra vágott zöldbabot és újra felforraljuk.

2. Ugyanebbe a vízbe szórjuk a spiráltésztát, 5 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. A tésztát haraphatóra (al dente) főzzük.

3. A pestóhoz a bazsalikomot, a fenyőmagot, a fokhagymát az olajat és a sót összemixeljük, és belekeverjük a reszelt sajtot.

4. A tésztát a zöldbabbal és a zöldborsóval együtt leszűrjük, óvatosan hozzáadjuk a pestót, a vörösbab-konzervet és a diót. Olívaolajat csöpögtetünk rá, és forrón tálaljuk.

Spiráltészta babbal és pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2155 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Spiráltészta babbal és pestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
szótár