Csicseriborsóleves oldalassal



Elkészítés:
1. A hagymát, a fokhagymát, a zellert és a petrezselymet az olajon 2 perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk az oldalas darabokat, sózzuk, borsozzuk, és 15 percig sütjük. A húsokat félrerakjuk.
2. A megpárolt zöldségekre öntjük a marhahúslevest és a csicseriborsót. Lefedve felforraljuk és puhára főzzük. A levest tányérokba kanalazzuk, rárakjuk a húst, és forrón tálaljuk.
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.