Paradicsomos, olívás szendvics
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 6 főre
A paradicsomos feltét:
Az olívás feltét:
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A grillsütőt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. A paradicsomfeltéthez az olajat fel- forrósítjuk, a paradicsomot az olajon 5 percig pároljuk. Ha kész, tálba rakjuk, hozzáadjuk a hagymát, a bazsalikomot és a cukrot.
2. Az olívás feltéthez az olajbogyókat, az oregánót és olajat turmixgépben pépesítjük. A kenyérszeleteket aranybarnára sütjük, és fokhagymával bedörzsöljük. A fokhagymás pirítósokat tálra rakjuk, olajjal megspricceljük.
3. A kenyerek felére a paradicsomfeltétet, a másik felére az olívás feltétet kenjük. Ha szükséges, még megsózzuk és borsozzuk, majd azonnal tálaljuk.