Kecskesajtos bruschetta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kecskesajtos bruschetta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej tépett jégsaláta
1 db tépett fejes saláta
8 szelet kenyér
15 dkg lágy kecskesajt
4 db olajban eltett, szeletelt szárított paradicsom
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 evőkanál ecet
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 evőkanál friss, összetépkedett bazsalikom
1 evőkanál friss majoránna
1 db olajban eltett, szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat). A salátákat edénybe rakjuk, majd 3 evőkanál olajat és az ecetet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és a salátára öntjük. A sütőben 5 perc alatt világosbarnára sütjük a kenyérszeleteket, és a maradék olajjal megspricceljük. A kecskesajtot és a parmezánt a bazsalikom és a majoránna felével alaposan összekeverjük.

2. A sajtos keveréket a pirított kenyerekre kenjük. Paprika- és paradicsomcsíkokkal díszítjük, majd 5 percre ismét a sütőbe rakjuk. Ha megsült, a maradék friss bazsalikommal és majoránnával megszórjuk. A szendvicseket salátaágyon tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Kecskesajtos bruschetta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2087 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Kecskesajtos bruschetta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
vegetáriánus ételek