Ráksaláta ropogós baconnal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Ráksaláta ropogós baconnal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg konyhakész garnélarák
12 és fél dkg vékonyra szeletelt baconszalonna
1 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
2 db citrom leve
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 evőkanál finomra vágva snidling
2 nagy érett, kimagozott avokádó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A garnélarákokat sós, forró vízben 5 perc alatt rózsaszínre, porhanyósra főzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és hagyjuk kihűlni.

2. Az olajat a citromlé felével alaposan kikeverjük, megsózzuk és borsozzuk. Hozzáadjuk a snidlinget.

3. A baconszalonnát közepes tűzön 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. Az avokádót kis kockákra vágjuk, a maradék citromlével meglocsoljuk.

4. Az avokádót és a rákot salátástálra rakjuk és ráöntjük a dresszinget. A tetejére tesszük a ropogós szalonnát. Petrezselyemmel megszórva, azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Ráksaláta ropogós baconnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1858 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Ráksaláta ropogós baconnal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
pinterest