Ráksaláta grépfrúttal és retekkel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Ráksaláta grépfrúttal és retekkel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg rák
2 nagy piros grépfrút
18 dkg garnélarák
12 és fél dkg finomra vágott hónapos retek
25 dkg rák
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 db citrom leve
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A grépfrútot meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A gyümölcshéj felét serpenyőbe rakjuk, kevés vizet öntünk rá és a nagyobb rákokat 5 perc alatt rózsaszínűre, porhanyósra gőzöljük. A tűzről lehúzzuk.

2. A maradék gyümölcshéjon ugyanezzel a módszerrel a garnélarákot is átgőzöljük. A grépfrútot éles késsel feldaraboljuk. A kicsöpögő levét félretesszük.

3. A kétféle rákot és a gyümölcsdarabokat salátástálba rakjuk. Hozzáadjuk a retket és a petrezselymet, majd összerázzuk.

4. A citrom levét és az olajat a lecsöpögött grépfrút léhez öntjük, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. A dresszinget a salátára öntjük, és azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Ráksaláta grépfrúttal és retekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2188 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
Ráksaláta grépfrúttal és retekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Gyorsan finomat
Gyorsan finomat
(Kossuth Kiadó, 2009)

A több mint 560 receptet tartalmazó, könnyen kézbe fogható, kihajtható vaskos kis szakácskönyv a nagy sikerű Világkonyha folytatása. A kötetben szereplő ételek legtöbbje 30 perc alatt elkészíthető. A recepteket 800 gyönyörű... bővebben...
hírlevél