Paprikás-mákos húsos tészta

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprikás-mákos húsos tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál édesnemes pirospaprika
2 teáskanál mák
15 dkg csiperkegomba
50 dkg sovány sertéshús
vagy
50 dkg pappardelle
1 csipet cayenne-bors
másfél evőkanál napraforgóolaj
2 dkg vaj
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál sűrített paradicsom
3 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej hagyma
1 evőkanál száraz desszertbor
vagy
1 evőkanál portói bor
szükség szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A pappardelle tésztát forrásban lévő, bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Leszűrjük, visszatesszük a főzőfazékba.

2. Felforrósítjuk a vajat és fél evőkanál olajat, majd 6-8 perc alatt óvatosan megpároljuk a vékony szeletekre vágott hagymát. Ha megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a cayenne-borsot, a vékony szeletekre vágott sertéshúst és egy evőkanál finomra vágott friss petrezselymet. Ízlés szerint frissen őrölt borssal fűszerezzük. Nagy lángon gyorsan átpirítjuk. Ha a hús megpuhult, aláöntjük a portóit, felforraljuk, és 10 másodpercig kevergetjük. Beletesszük a sűrített paradicsomot, a tejfölt, és jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát is, ha kell, fűszerezzük, takarékra vesszük és megpároljuk.

3. A maradék olajat és a mákot elkeverjük a melegen tartott tésztával, és az elkészült paprikás húst a tetejére halmozzuk. Közvetlenül tálalás előtt felaprított friss petrezselyemmel hintjük meg.

A mákot (daráltat is), akár cukorral együtt érdemes a mélyhűtőben tárolni. Hónapokig eláll, azonnal használható, nem kell kiolvasztani, nem áll össze és nem avasodik, molyosodik.
A csiperkegomba 24-36 óráig tartható el a hűtőben. Papírzacskóban tároljuk, mert a nejlon tasakba „beleizzad”. A friss csiperkét nem kell meghámozni, elég, ha megmossuk.
Paprikás-mákos húsos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1629 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Paprikás-mákos húsos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
bevásárlólista