Sajtos ravioli mézzel

Sebadas

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos ravioli mézzel
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dkg friss sajt
1 és ¼ dkg méz
5 dkg búzadara
¼ evőkanál búzaliszt
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ dkg margarin
vagy
½ dkg zsír
kevés víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A búzadarát a zsírral, kevés vízzel, sóval és egy evőkanál olívaolajjal lágy, rugalmas tésztává dolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk, és kb. 6-7 cm átmérőjű kerek lapokat vágunk ki belőle.

2. Feldaraboljuk a caciotta sardát, vagyis a friss sajtot. Serpenyőben, kevés vízzel és egy evőkanál liszttel kis lángon megolvasztjuk, hogy sűrűn folyós krémet kapjunk.

3. A tésztalapok felére ebből az olvasztott sajtból kis adagokat rakunk, befedjük a többi lappal, majd a széleit jól összenyomjuk. A maradék forró olívaolajban kisütjük. Mézzel megkenve, forrón tálaljuk.

Sajtos ravioli mézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sajtos ravioli mézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recept beküldése