Babos egytálétel

Favata

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Babos egytálétel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szárazbab
25 dkg tisztított, darabolt kelkáposzta
25 dkg bőrös sertéscsülök
20 dkg száraz salsicce
½ db tisztított, darabolt szárzeller
1 szál tisztított, darabolt sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 csokor finomra vágott kapor
30 dl víz
igény szerint reszelt pecorino sajt
igény szerint pirított, vékonyra szeletelt kenyér
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk. Másnap, nagy fazékban, három liter friss vízben feltesszük főni.

2. A zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hússal, a salsicciával vagyis a kolbásszal, a paradicsommal és a fokhagymával együtt a babhoz adjuk.

3. Kis lángon kb. 40 percig főzzük. Ekkor beletesszük a finomra vágott kaprot, megsózzuk, és addig főzzük, amíg a bab megpuhul.

4. Ez az étel akkor a legjobb ízű, ha néhány órát állni hagyjuk. Ezután felmelegítjük, a pirított kenyérszeleteket mélytányérokra rendezzük, rámerjük a babot, és a reszelt pecorino sajttal megszórva tálaljuk.

Babos egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2102 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Babos egytálétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
google+