Töltött paradicsom

Pomodori ripieni

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött paradicsom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg zsemlemorzsa
6 dkg reszelt pecorino sajt
2 db tojás
4 nagyobb kemény, kimagozott paradicsom
1 kávéskanál kristálycukor
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A paradicsomot megmossuk, a tetejéből levágunk egy darabot, a „kalapját", és kiszedjük a magját.

2. Egy kisebb tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a reszelt pecorino sajtot, a zsemlemorzsát, a cukrot, fűszerezzük, jól összekeverjük.

3. A masszával megtöltjük a paradicsomokat, és visszarakjuk a kalapjukat.

4. Olívaolajjal kikent hőálló tálba tesszük a paradicsomokat, és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

Töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1299 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
vegetáriánus ételek