Töltött tintahal

Calamari ripieni

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Töltött tintahal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg friss, konyhakész tintahal
2 db konyhakész, apróra vágott szardella
2 db tojás
dl olívaolaj
3 dkg reszelt pecorino sajt
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
1 gerezd tisztított, összevágott fokhagyma
5 dkg zsemlemorzsa
1 db citrom leve
igény szerint forrásban lévő víz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tintahalat konyhakészre előkészítjük, megmossuk, szárazra töröljük. A karokat apró darabokra vágjuk, és citromlével savanyított, sós vízben kb. 15 percig főzzük. Lecsepegtetjük.

2. A karokat a tojással, a zsemlemorzsával, a megmosott, kicsire összevágott szardellával, a megtisztított-összevágott fokhagymával, a petrezselyemmel és a pecorino sajttal, sóval, borssal összekeverjük, megtöltjük a tintahalakat és a nyílást egy tűvel lezárjuk.

3. A halat olajjal kikent hőálló tálba rendezzük, és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.

Töltött tintahal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1880 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Töltött tintahal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szótár