Sült languszta

Aragosta al forno

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Sült languszta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 100 dkg-os, konyhakész languszta
1 ág rozmaring
1 evőkanál olaj
10 dkg vaj
5 dkg liszt
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A langusztát hosszában kettévágjuk, a farokvégtől a törzsig húzódó belét eltávolítjuk.

2. Folyó víz alatt megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, és megszórjuk a liszttel.

3. Sütőbe is tehető serpenyőben felforrósítjuk a vajat az olajjal. Beletesszük a langusztát, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát megsütjük.

4. Hozzáadjuk a rozmaringot, felöntjük a borral, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Sült languszta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4070 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sült languszta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter