Serpenyős hal

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Serpenyős hal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
130 dkg konyhakész, darabolt vegyes tengeri hal
25 dkg konyhakész rák
6 szelet pirított fehérkenyér
4 evőkanál olívaolaj
50 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
1 kisebb apróra vágott peperoni
2 gerezd tisztított, apróra vágott fokhagyma
1 fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítunk két evőkanál olívaolajat. A megtisztított hagymát, fokhagymát és a hegyes erőspaprikát, a peperoncinót apróra vagdaljuk, és az olajban 5 percig pároljuk.

2. Meghámozzuk a paradicsomot, húsát kockákra vágjak, beletesszük a serpenyőbe. Felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, lassan felforraljuk.

3. A rákot megtisztítjuk. Másik serpenyőben, a maradék olívaolajban 5 percig sütjük, ekkor hozzáadjuk a boros paradicsomot, fedő alatt kb. 30 percig főzzük.

4. A tengeri halakat ugyancsak darabokra vágjuk, a többi hozzávalóval elkeverjük, még kb. 15 percig pároljuk. Megpirítjuk a kenyérszeleteket, mélytányérokra rendezzük, a paradicsomos hallal leöntjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Serpenyős hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2235 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Serpenyős hal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
vegetáriánus ételek