Szardíniai ravioli

Culingionis

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg vaj
1 csipet sáfrány
A tálaláshoz:
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt
vagy
igény szerint frissen reszelt pecorino sajt
A tésztához:
30 dkg búzaliszt
1 dl víz
A töltelékhez:
80 dkg főtt, tört burgonya
12 dkg reszelt parmezán sajt
20 dkg frissen reszelt pecorino sajt
5 dkg reszelt, érett pecorino sajt
2 és fél evőkanál olívaolaj
2 és fél evőkanál finomra vágott mentalevél

Elkészítés:

1. A töltelékhez a megfőzött, áttört burgonyát a reszelt sajtokkal, az olajjal és a mentával összekeverjük, majd félretesszük.

2. A tésztához a lisztet a munkalapra halmozzuk, a közepébe mélyedést nyomunk, beletesszük a tojássárgáját, amit egy deci vízzel összevegyítettünk. Majd lassan összedolgozzuk a liszttel. Ha szükséges, hozzáadunk még pici vizet. A nem túl kemény tésztát kb. 20 percig gyúrjuk, amíg sima és rugalmas lesz. Kézzel vagy géppel nagyon vékonyra (kb. 2 mm) kinyújtjuk, majd kb. 10 cm átmérőjű, kerek lapokat szúrunk ki belőle. A maradékot összegyúrjuk, kinyújtjuk. Ebből további lapokat szúrunk ki.

3. Egy tésztalapot a tenyerünkre helyezünk, a közepébe egy kávéskanálnyi tölteléket teszünk. A tésztát összefogjuk a töltelék fölött, és jól összenyomjuk. Úgy kell kinéznie, mint egy kis tasaknak. Mivel a tészta nagyon vékony, gyorsan kell vele dolgozni. Eközben a kiszűrt tésztalapokat fóliával kell letakarni, nehogy kiszáradjanak. A sáfrányt feloldjuk a forró vízben.

4. Egy nagy lábasban lassan felforrósítjuk a vajat, a zsályalevelet és a sáfrányos vizet. A tésztabatyukat bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük. Lecsepegtetjük, vigyázva összekeverjük a forró zsályás-sáfrányos vajjal. A parmezán vagy pecorino sajttal megszórva tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Szardíniai ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1816 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Szardíniai ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
pinterest