Szardíniai kuszkusz

Sa fregula

| Kuszkusz alaprecept receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szardíniai kuszkusz
Eszközök: keverőtál, konyharuha, sütő
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 pohár víz
1 csipet sáfrány
ízlés szerint
A kuszkuszhoz:
35 dkg búzadara

Elkészítés:

1. Mélyebb tányérba halmozzuk a grízt, a közepébe egy mélyedést nyomunk. A tojássárgáját elkeverjük egy pohár enyhén sózott vízzel és a sáfránnyal. Ebből a keverékből egy keveset a mélyedésbe teszünk.

2. Ujjheggyel a grízt a tál széléhez dörzsölve borsszem nagyságú golyócskákat készítünk belőle. Amint elkészült egy kisebb adag grízgolyó, kivesszük a tálból, félretesszük. A maradék grízt ugyanígy készítjük el, amíg minden elfogy.

3. Vászonkendőre terítve a golyócskákat egy éjszakán át szárítjuk, néha-néha megfordítjuk.

4. A következő napon, ha jó az idő, a napon tovább szárítjuk; különben forró sütőben kell kiszárítani. A sütőajtó maradjon nyitva, hogy a gőz eltávozhasson. Így a grízgolyók néhány perc alatt megszáradnak.

A sa fregula a durumbúzadara helyi elnevezése, amit a kuszkusz készítéséhez használnak.
Szardíniai kuszkusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1357 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Szardíniai kuszkusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
pinterest