Sáfrányos grízgaluska

Malloreddus

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sáfrányos grízgaluska
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg búzadara
1 csipet sáfrány
másfél dl langyos víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sáfrányt kevés sóval feloldjuk a 1,5 dl langyos vízben. A grízt munkalapra halmozzuk, a közepébe mélyedést nyomunk, a sáfrányos vizet beleöntjük és tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, még kevés langyos vizet öntünk hozzá, a tésztának azonban elég keménynek kell lennie.

2. A tésztából fél cm átmérőjű rudakat formálunk, azokból kb. egy cm hosszú darabokat vágunk le.

3. Ezeket hüvelykujjal könnyedén átnyomjuk egy konyhai reszelőn, egy recés deszkán, vagy egy villa fogai között, hogy gömbölyű galuskát kapjunk, aminek az egyik oldalán barázdacsíkok vannak.

4. Legalább fél napig szárítjuk, felhasználáskor forrásban lévő sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük.

Általában paradicsomos mártással és reszelt sajttal megszórva kínálják.

A malloreddus nagyon ízletes paradicsomszósszal, de tálalható bárányraguval is, vagy egyszerűen vajjal és pecorino sajttal kínáljuk.
Sáfrányos grízgaluska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1284 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sáfrányos grízgaluska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
bevásárlólista