Csipkeszörp nyersen

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 120 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, szűrő
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
igény szerint érett csipkebogyó
szükség szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. Az érett, frissen szedett csipkebogyót megmossuk, lecsurgatjuk, a gyümölcs szárát és bajuszát levágjuk és a gyümölcs mennyiségétől függően egy nagy befőttes- vagy kisebb uborkásüvegbe cukorral lerétegezzük. Alulra 1 cm vastagon cukrot szórunk, rá gyümölcsöt és így tovább, amíg az üveg megtelik. A tetejére is cukor kerüljön.

2. Az üveget lekötjük és hűvös helyre állítjuk. Amikor a csipkebogyó annyi levet ereszt, hogy a cukor felolvad benne és ellepi a gyümölcsöt, le lehet szűrni és palackozni.

A visszamaradt cukros gyümölcsöt még többször felönthetjük vízzel. Ezt a szörpöt azonban gyorsan el kell fogyasztani, mert megerjed.

Csipkeszörp nyersen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1838 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Kép nélkül
Csipkeszörp nyersen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
lexikon