Szardíniai lepénykenyér

Carta da musica

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szardíniai lepénykenyér
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg búzadara
25 dkg búzaliszt
2 dkg élesztő
igény szerint langyos víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztből és a darából langyos, sós vízzel tésztát gyúrunk. A masszát alaposan át kell gyúrni kézzel és tenyérrel, hogy jól formálható legyen. Hozzáadjuk az élesztőt, és tovább gyúrjuk, amíg teljesen bele nem dolgozzuk a tésztába.

2. Ezután konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük. Utána még egyszer alaposan átgyúrjuk, majd a tésztát vékony, kerek lappá kinyújtjuk.

3. 240 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tésztalap felhólyagosodik. Ekkor gyorsan kivesszük, és vízszintesen kettévágjuk, hogy két nagy lepényszeletet kapjunk. Ezeket rövid időre még egyszer visszatesszük sülni a sütőbe.

Szardíniai lepénykenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2162 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Szardíniai lepénykenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
google+