Hamis fagylalt

Gelato di campagna

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hamis fagylalt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg hámozott mandula
15 dkg pisztácia
1 dl víz
100 dkg kristálycukor
8 dkg kockára vágott kandírozott gyümölcs
1 mokkáskanál fahéj
igény szerint ételfesték
igény szerint zöld ételfesték
ízlés szerint vanília
igény szerint piros ételfesték

Elkészítés:

1. Az aromásított vizet a cukorral felfőzzük egy fazékban. Amikor a cukor bőrösödni kezd, állandó keverés mellett hozzáadjuk az őrölt mandulát.

2. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a hámozott mandulát, a pisztáciát, a kockára vágott kandírozott gyümölcsöket meg a fahéjat.

3. Négy tálra szétosztjuk a masszát, és abból hármat különböző színűre festünk az ételfestékkel.

4. Formákba töltjük, egy napra a mélyhűtőbe tesszük. Ezután kivesszük a formából, és félkör alakú darabokat vágunk ki belőle.

Szicíliában ünnepeken utcai standokon árulják.
Hamis fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1686 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Hamis fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
lexikon