Jázminfagylalt

Gelato di gelsomino

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Jázminfagylalt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kemény habbá vert tojásfehérje
1 rúd fahéj
5 dl víz
1 pohár rum

Elkészítés:

1. A jázminvirágokat, száruk nélkül, egy tálban a vízbe áztatjuk.

2. 180 perc múlva a vizet átszűrjük, és egy serpenyőbe átöntjük.

3. A cukrot, illetve a fahéjat és a rumot hozzáadjuk, felfőzzük, majd hűlni hagyjuk.

4. A tojásfehérjét kemény habbá vetjük, óvatosan hozzákeverjük. Ezután a masszát a mélyhűtőbe vagy fagylaltgépbe tesszük, amíg megkeményedik.

A scursuneragyökeret Trapani környékén kígyómarás elleni szerként ismerik. Ennél az édességnél fahéjrúddal lehet helyettesíteni.
Jázminfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1932 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Jázminfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recepttár