Töltött tésztatekercsek

Cannoli

Adag: 1 adag (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg vaj
2 és fél dkg kristálycukor
1 db tojás
3 és fél evőkanál száraz fehérbor
2 evőkanál vaníliás cukor
1 csipet
15 dkg búzaliszt
1 db felvert tojás
ízlés szerint porcukor
A sütéshez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint zsír
A töltelékhez:
50 dkg ricotta
9 dkg finomra aprított étcsokoládé
5 dkg apróra vágott kandírozott cseresznye
2 és fél dkg apróra vágott kandírozott citromhéj
2 és fél dkg apróra vágott kandírozott narancshéj
2 evőkanál narancsvirágvíz
1 evőkanál vaníliás cukor
4 dkg apróra vágott angelika
vagy
4 dkg apróra vágott kandírozott angyalgyökérszár

Elkészítés:

1. A tésztához a vajat és a cukrot habosra verjük, hozzákeverjük a tojást, a bort, a vaníliás cukrot és a sót. Beledolgozzuk a lisztet, sima, rugalmas tésztává gyúrjuk (5-10 perc). Fóliába csomagoljuk, legalább két órán át hűvös helyen pihentetjük.

2. Felhasználáskor a tésztát két mm vastagra kinyújtjuk. 16 darab 12 cm oldalhosszúságú lapra vágjuk. 15 cm hosszú, két cm átmérőjű bambusz- vagy fémcsövet helyezünk átlósan a lapokra, és a szemközti sarkokat a csőre hajtjuk. A sarkokat a felvert tojással összeragasztjuk. Annyi zsírt vagy olajat hevítünk egy nagy fazékban, hogy a csővel belehelyezett tésztát teljesen ellepje.

3. Amikor a zsiradék nagyon forró, óvatosan beleteszünk három-négy darabot, és aranysárgára sütjük (másfél-két perc), kivesszük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Amikor teljesen kihűlt, kivesszük belőle a csődarabot.

4. A friss ricottát összetörjük, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a narancsvirágvizet. A tölteléknek krémes állagúnak kell lennie. Beletesszük az apróra vágott kandírozott citrom- és narancshéjat, angyalgyökeret, a cseresznyét és a finomra vágott csokoládét. A keverékkel megtöltjük a tésztadarabokat, megszórjuk porcukorral, és hidegen tálaljuk, de nem szabad a hűtőszekrénybe tenni.

A ricottával, csokoládéval és kandírozott gyümölcsökkel töltött tésztatekercsek régen karneváli finomságnak számítottak Szicíliában, ma már azonban az év minden napján is kaphatóak.
Töltött tésztatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1686 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Töltött tésztatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter