Padlizsán paradicsommal és olajbogyóval

Caponata

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Padlizsán paradicsommal és olajbogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg padlizsán
50 dkg vöröshagyma
15 dkg kimagozott zöld olívabogyó
50 dkg paradicsom
10 dkg szárzeller
4 evőkanál olaj
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél dkg kristálycukor
7 evőkanál borecet
2 evőkanál kapribogyó
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A padlizsánt megmossuk, szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, a levét szitán lecsepegtetjük. Apróra vágjuk a megtisztított hagymát, a zellert egy-két percre forró vízbe tesszük, majd kockákra vágjuk.

2. Az olajbogyót félbevágjuk, a paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, húsát szitán átpasszírozzuk.

3. A padlizsánról a sót folyó vízzel lemossuk, lecsepegtetjük, szárazra töröljük. Serpenyőben felforrósítjuk a növényi olajat, padlizsánszeletek mindkét oldalát aranysárgára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedjük.

4. Az olívaolajat egy fazékban felforrósítjuk, megpároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zellert, az olajbogyót és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, 5 percig hagyjuk csendesen forrni.

6. Beletesszük a cukrot, az ecetet, a kapribogyót és a padlizsánszeleteket. További 10 percig pároljuk, amíg az ecet a paradicsomban kissé besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni, azután tálaljuk.

Padlizsán paradicsommal és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1793 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Padlizsán paradicsommal és olajbogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
most van szezonja