Göngyölt borjúhús

Farsumagru

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Göngyölt borjúhús
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg salsicce
60 dkg egész borjúhús
1 pohár vörösbor
10 dkg sonka
vagy
10 dkg szalonna
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 db tojás
2 db keményre főzött tojás
1 csipet szárított majoránna
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ szál sárgarépa
másfél dl marhahúsleves
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sonkát, a salsicciát, azaz a kolbászt és a caciocavallo sajtot kockákra vágjuk, egy gerezd megtisztított-összezúzott fokhagymával, a petrezselyemmel és a felvett tojással tölteléket készítünk belőle. Sóval és borssal ízesítjük.

2. Óvatosan kiklopfoljuk a leöblített-leszárított borjúhúst, rásimítjuk a tölteléket. Felszeleteljük a főtt tojást, és ráhelyezzük a töltelékre. Felgöngyöljük a húst, szorosan összekötözzük konyhai fonállal, majd megszórjuk a majoránnával.

3. Nagyobb, sütőbe is betehető edényben felforrósítjuk az olívaolajat, a hústekercs minden oldalát megsütjük benne. Hozzáadjuk a megtisztított, felvágott zöldségeket: a hagymát, a sárgarépát, a maradék fokhagymát és a babérlevelet is. Felöntjük a marhahúsleves felével, befedjük az edényt, és a húst 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 60 perc alatt puhára sütjük. Közben néha-néha megöntözzük a pecsenyelével, és ha szükséges, még felöntjük kevés levessel.

4. A húst tálra helyezzük, melegen tartjuk. Az edényt ismét a tűzhelyre tesszük, beleöntjük a bort, és hagyjuk csendesen forrni, amíg a felére besűrűsödik. Kivesszük a babérlevelet. A hústekercset felszeleteljük, a pecsenyelével leöntve tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Göngyölt borjúhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1829 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Göngyölt borjúhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
vegetáriánus ételek