Zöldségestál polentával

Frascatula di polenta di grano e verdure

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségestál polentával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg kukoricadara
20 dkg burgonya
80 dkg cukkini
25 dkg paradicsom
15 dl víz
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A kukoricadarából másfél liter vízben polentát készítünk, hagyjuk kihűlni, majd darabokra vágjuk.

2. A zöldségeket megtisztítjuk. A brokkolit és a felkockázott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük.

3. Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, a karikára vágott hagymát, cukkinit a félbe-negyedbe vágott paradicsommal puhára megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A polenta darabokat a brokkolival, a burgonyával és a cukkinis-paradicsomos raguval tálaljuk.

Polenta alaprecept

Polenta alaprecept
25 dkg kukoricadara
15 dl víz
igény szerint

1. Fazékban a sós vizet csipetnyi kukoricadarával felteszünk főni, ezzel megelőzhetjük a dara csomósodását. A többi kukoricadarát lassan, állandó keverés mellett a forrásban lévő vízbe szórjuk.

2. Ekkor csökkentjük a hőt, és állandó keverés mellett a darát 45 percig főzzük. Minél jobban keményedik a polenta, annál erősebben kell keverni. Ha mégis csomó képződik benne, azt a keverőlapáttal a fazék oldalán szétnyomkodjuk.

Vigyázat: a kása nagyon forró lesz. Főzés közben hólyagok keletkeznek, amik szétpukkannak és kispriccelhetnek a fazékból.

A polenta akkor kész, ha elválik az edény aljáról (a fazék alján esetleg egy égettebb kéreg képződik), deszkára kiborítjuk, és kés lapjával elsimítjuk. Amíg forró, cérnával, ha kihűlt, késsel könnyen szeletelhető.

Zöldségestál polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1919 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Zöldségestál polentával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
pinterest