Csirke potenzai módra

Pollo alla potentina

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke potenzai módra
Eszközök: séfkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db konyhakész csirke
másfél dl száraz fehérbor
30 dkg érett paradicsom
dl olívaolaj
1 db peperoni
2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
3 dkg zsír
vagy
3 dkg vaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét megmossuk, feldaraboljuk. Serpenyőben, a forró zsiradékokon megfuttatjuk a megtisztított-felkarikázott hagymát és a húst.

2. Hozzáadjuk a szétmorzsolt peperoncinót és a bort.

3. Ha elfőtt, beletesszük a kimagozott-összevágott paradicsomot, a bazsalikomot, a széttördelt pecorino sajtot, megsózzuk.

4. Lefedjük, kis lángon a húst puhára pároljuk (kb. 60 perc). Ha kell, kevés vizet adunk hozzá. Sült burgonyával kínáljuk.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Csirke potenzai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1579 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Csirke potenzai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recept beküldése